IJsselStudio Deventer https://ijsselstudio.nl Internet Service Provider Sat, 08 Mar 2025 04:55:28 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8 https://ijsselstudio.nl/wp-content/uploads/2022/07/icon-ijsselstudio.webp IJsselStudio Deventer https://ijsselstudio.nl 32 32 Ontdek waarom Divi dé oplossing is voor ZZP’ers en MKB-bedrijvenDivi voor WordPress https://ijsselstudio.nl/klanten/divi-voor-wordpress/ Fri, 23 Jun 2023 05:37:56 +0000 https://ijsselstudio.nl/?p=56889 Maak kennis met Divi!

Maak kennis met Divi!

Wil je als ZZP’er of MKB’er een prachtige website zonder technische rompslomp? Maak kennis met Divi, het krachtige WordPress-thema waarmee je eenvoudig zelf professionele websites creëert. Vergeet ingewikkelde codes en frustrerende ontwerpen – Divi maakt websitebouw toegankelijk en leuk voor iedereen.

Waarom kiezen ZZP’ers en MKB-bedrijven massaal voor Divi?

Divi blinkt uit door zijn gebruiksvriendelijke drag-and-drop-builder waarmee je zonder technische ervaring snel en eenvoudig aantrekkelijke websites maakt. Met Divi hoef je nooit meer te worstelen met ingewikkelde codes of dure ontwikkelaars in te schakelen.

Divi biedt daarnaast uitgebreide e-commercefunctionaliteit dankzij perfecte integratie met WooCommerce, ideaal voor het lanceren en beheren van je eigen webshop. De ruime bibliotheek van professionele sjablonen stelt je in staat om snel een aantrekkelijke, unieke website op te zetten die volledig aansluit bij jouw merkidentiteit.

Verder beschikt Divi over geïntegreerde SEO-tools die helpen om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Ook zijn alle ontwerpen standaard mobielvriendelijk, wat zorgt voor een uitstekende gebruikerservaring op ieder apparaat.

Regelmatige updates, betrouwbare beveiliging en een grote internationale community die hulp en tips deelt, maken Divi nog krachtiger. Bovendien biedt Divi uitgebreide mogelijkheden voor A/B-testen, waardoor je eenvoudig kunt zien welke versies van je website het beste presteren bij jouw doelgroep.

Met krachtige analytische functies krijg je bovendien snel inzicht in het gedrag van je bezoekers, waardoor je jouw online aanwezigheid continu kunt optimaliseren en je conversies kunt verhogen.

Waarom samenwerken met IJsselStudio jouw online succes versterkt

IJsselStudio begrijpt precies wat ZZP’ers en MKB-bedrijven nodig hebben om succesvol online te zijn. Met jarenlange ervaring in websiteontwikkeling weten wij exact hoe we een website ontwerpen die aansluit bij jouw visie, stijl en doelstellingen. Bij ons draait het niet alleen om een mooie uitstraling, maar ook om prestaties, gebruikerservaring en online vindbaarheid.

Onze samenwerking begint met een persoonlijke aanpak waarin we luisteren naar jouw wensen en doelen. We ontwikkelen vervolgens een volledig op maat gemaakte website die aansluit bij jouw bedrijfsidentiteit en doelgroep. Bovendien zorgen wij ervoor dat jouw website altijd up-to-date blijft met de nieuwste technologieën en beveiligingsmaatregelen, zodat je online aanwezigheid veilig en betrouwbaar is.

Daarnaast bieden we doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten aan. Hierdoor heb je altijd een vast aanspreekpunt voor vragen en technische uitdagingen, waardoor je je volledig kunt focussen op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf. Met IJsselStudio haal je een betrouwbare partner in huis die ervoor zorgt dat jij geen zorgen hebt over de techniek, en je volledig kunt richten op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.

Neem nu actie en versterk je online aanwezigheid!

Ben je klaar om de mogelijkheden van Divi te ontdekken en samen met IJsselStudio jouw ideale website te realiseren? Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar online succes!

]]>
Facebook & Instagram: post, reels en story https://ijsselstudio.nl/social-media/facebook-instagram-post-reels-en-story/ Sun, 29 Jan 2023 09:36:23 +0000 https://ijsselstudio.nl/?p=56423 Facebook is een sociaal netwerkplatform waar gebruikers verbinding kunnen maken met vrienden en familie, updates, foto’s en video’s kunnen delen en groepen en gemeenschappen kunnen joinen. Instagram is een foto- en videodeelplatform dat ook eigendom is van Facebook. Gebruikers kunnen hier foto’s en video’s delen en ook filters en ondertiteling toevoegen aan hun content.

Op beide platforms kunnen gebruikers content plaatsen op hun persoonlijke profiel, die zichtbaar zijn voor hun vrienden en volgers. Dit kan in de vorm van een tekstpost, een foto of een video zijn.

Een ” story” is een functie op zowel Facebook als Instagram waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen die na 24 uur verdwijnen. Deze functie is bedoeld voor het delen van meer spontane en persoonlijke content, in tegenstelling tot de meer gepolijste posts die gebruikers kunnen delen op hun permanente profiel.

“Reels” is een functie op Instagram waarmee gebruikers korte, bewerkte video’s kunnen maken met muziek. Deze video’s kunnen tot 60 seconden lang zijn en kunnen bewerkt worden met verschillende effecten en filters.

“Post” is een algemene term die verwijst naar elke content die een gebruiker deelt op hun profiel, inclusief tekst posts, foto’s en video’s.

]]>
Verschil Prestashop vs Woocommerce https://ijsselstudio.nl/woocommerce/verschil-prestashop-vs-woocommerce/ Thu, 19 Jan 2023 22:18:58 +0000 https://ijsselstudio.nl/?p=56376 PrestaShop en WooCommerce zijn beide populaire e-commerce platformen die worden gebruikt om online winkels te maken. Beide platformen bieden een breed scala aan functies en functionaliteiten, maar er zijn ook belangrijke verschillen tussen de twee.

PrestaShop is een open-source platform dat is ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt een groot aantal functionaliteiten, zoals een uitgebreide catalogusbeheer, betalingen, verzendingen en rapportages. PrestaShop is een gebruiksvriendelijk platform en is gemakkelijk te configureren. Het heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die modules en thema’s ontwikkelen.

dit is een kopje

WooCommerce is een plugin voor het populaire open-source platform WordPress. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken en biedt een breed scala aan functies voor e-commerce, zoals betalingen, verzendingen, rapportages en meer. WooCommerce is een flexibel platform dat gemakkelijk aan te passen is aan de specifieke eisen van een winkel. Het heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die plugins en thema’s ontwikkelen.

Als we het vergelijken, Prestashop heeft meer functionaliteiten voor e-commerce en is iets meer gericht op middelgrote bedrijven, terwijl WooCommerce een eenvoudigere oplossing is voor kleinere bedrijven en kan worden geïntegreerd met WordPress. Prestashop heeft een groter aanbod van modules en thema’s dan WooCommerce.

In samenvatting, PrestaShop en WooCommerce zijn beide populaire e-commerce platformen met veel functies en functionaliteiten. PrestaShop is een open-source platform voor kleine en middelgrote bedrijven, terwijl WooCommerce een plugin is voor WordPress en gericht is op kleinere bedrijven. Beide platformen hebben een grote gemeenschap van ontwikkelaars die modules en thema’s ontwikkelen. De keuze tussen de twee hangt af van de specifieke eisen van uw winkel.

]]>
Linkbuilding tips https://ijsselstudio.nl/seo/linkbuiling-tips/ Thu, 19 Jan 2023 22:11:33 +0000 https://ijsselstudio.nl/?p=56370 Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het proces van linkbuilding bestaat uit het verkrijgen van links naar uw website van andere websites. Deze links kunnen van verschillende soorten websites komen, zoals blogs, forums, sociale media, enz.

Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te doen. Hier zijn enkele populaire methoden:

  1. Gastbloggen: Schrijf een blogpost voor een andere website en plaats een link naar uw website in de post. Dit is een effectieve manier om relevante links te verkrijgen en uw merknaam te verspreiden.
  2. Forum marketing: Maak actief deel uit van forums en plaats een link naar uw website in uw forumondertekening. Dit kan helpen om verkeer naar uw website te leiden en uw merknaam te verspreiden.
  3. Sociale media: Gebruik sociale media om uw merknaam te verspreiden en verkrijg links naar uw website door middel van sociale media delen.
  4. Broken link building: Zoek naar gebroken links op websites die relevant zijn voor uw niche en bied aan om de link te vervangen door een link naar uw website.
  5. Schrijf geweldige inhoud: Als u uw inhoud op een regelmatige basis kwalitatief maakt, zullen andere websites vanzelf naar uw inhoud willen linken.

Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een proces is dat tijd kost. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw links van hoge kwaliteit zijn en van relevante websites komen. Overmatige of ongepaste linkbuilding kan leiden tot een straf van zoekmachines.

Samenvatting, linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en kan helpen bij het verbeteren van de zoekrangschikking van uw website. Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te doen, zoals gastbloggen, forum marketing, sociale media, broken link building en kwalitatieve inhoud schrijven. Houd echter wel in gedachten dat overmatige of ongepaste linkbuilding kan leiden tot straffen van zoekmachines.

]]>
Domineer de zoekresultaten in Google https://ijsselstudio.nl/seo/domineer-de-zoekresultaten-in-google/ Mon, 05 Dec 2022 18:39:56 +0000 https://ijsselstudio.nl/?p=56201 Wij kennen het geheim van Google. Deze reclameslogan knalde laatst door de speakers van mijn autoradio. Is vindbaarheid in Google dan een geheim? Niet echt. Het is vooral een technisch verhaal. Google is een zoekrobot. Dus een machine. Google indexeert webpagina’s aan de hand van meta elementen en de content/inhoud van de pagina. Dat klinkt niet echt sexy, maar dat is het ook niet. Eigenlijk is het vrij simpel. Het kost wel wat tijd om dit goed te doen en het is ook een vrij lange weg om goede resultaten te krijgen. Iedereen kan een tekst schrijven voor een website pagina. Het belangrijkste is dat je de spelregels kent en dan gaat het goed komen. Even nog iets algemeens. Heb je veel concurrentie dan is het een heel stuk moeilijker om hoog in de zoekmachines te komen dan als de concurrentie lager is. Als je producten verkoopt die iedereen verkoopt, is het zelfs vaak onbegonnen werk. Je kunt dan beter gaan adverteren in de zoekmachines of op social media. Hoe unieker je bedrijf is hoe gemakkelijker het is om goede resultaten te bereiken. Maar laten we beginnen met de basis.

Wat zijn Meta elementen?

Meta elementen zijn toevoegingen aan de inhoud van een pagina en die staan in de header. De header is een stukje code dat een normale bezoeker van een webpagina niet kan zien. Dus het is een beetje verborgen. Een zoekmachine lees de meta elementen uit en weet daardoor waar de webpagina over gaat. Voorbeelden van meta elementen zijn de meta titel, meta omschrijving of een meta element die de zoekmachines vertelt in welke taal de website is geschreven. Vaak wordt vergeten de meta elementen in te vullen en mede daardoor kan je webpagina slecht vindbaar zijn. De meta elementen tekst en meta omschrijving worden ook weergegeven in de zoekresultaten in de zoekmachines. Dit is de tekst die mensen zien als ze Googelen.

Hoe zit het met de inhoud van de pagina?

Ook de tekst van je webpagina heeft een structuur. Het heeft een hoofdtitel. De tekst in de pagina wordt afgewisseld met tekst en tussenkopjes. Een hoofdtitel geven we aan met H1 en een tussenkopje met H2. Ook deze aanduiding is niet te zien voor de bezoeker, maar staat in de bron van de pagina. Dit heeft overigens niets te maken met Google, maar dit zijn standaarden waar Google of een zoekmachine als Bing gebruik van maken. Het maakt ook niet veel uit of we het hebben over een webshop, blog of webpagina. Deze structuur geldt voor alle soorten internetpagina’s. Als je vindbaarheid slecht is, moet je hiermee aan de gang. De algemene naam die hiervoor gebruikt wordt is Seo. Deze staat voor je webpagina optimaal geschikt maken voor zoekmachines en dit komt neer op de zoekmachines te vertellen waar de pagina over gaat.

Hoe schrijf je slechte webteksten?

Je bent lekker bezig geweest en je hebt prachtige teksten geschreven voor je website. Je wilt je klanten verleiden met je teksten en mooie afbeeldingen. Creatieve omschrijvingen en prachtige woordspelingen. Korte teksten en veel mooi beeldmateriaal. Je hebt er tijd ingestoken, maar je bent nog steeds slecht of helemaal niet vindbaar. Dit is helaas de praktijk die ik dagelijks meemaak. Het komt er altijd op neer dat de basis niet goed is. Wat ik ook al vertelde in het begin van dit artikel, Google is een machine/robot en heeft niet zoveel met creatieve teksten. Hij wil gewoon duidelijkheid. Je vertelt Google een wazig verhaal en daar kan Google niets mee. Maak het duidelijker zodat hij en de bezoekers het ook begrijpen. Google heeft ook weinig aan mooie foto’s als het gaat om vindbaarheid. Foto’s kan hij gewoon niet lezen. Het is decoratie. Hij wil gewoon tekst. Duidelijke teksten van ongeveer 300 woorden per onderwerp. Dit is ook wat je bezoek verwacht.

Betere teksten maken?

Laten we als voorbeeld een zzp’er nemen die schildercursussen geeft. Er worden cursussen voor kinderen en volwassenen gegeven. Dus in dit geval zijn het twee pagina’s. Eén voor schildercursussen voor kinderen en één voor schildercursussen voor volwassenen. Dit noemen we de sleutelwoorden. Dus elke pagina heeft een uniek sleutelwoord. We houden in dit voorbeeld het even bij Schildercursus kinderen

———–

De website zal dan als menu hebben:

Home – Schildercursus kinderen – Schildercursus volwassenen – Over Ons – Contact.

———-

Home, Over ons en Contact zijn standaard pagina’s die we altijd nodig hebben.

De hoofdtitel van de pagina Schildercursus kinderen is dus Schildercursus kinderen. Eventueel kun je de plaats toevoegen waar de cursus wordt gegeven. De schildercursus wordt gegeven in Deventer. De uiteindelijke H1 titel wordt dan ook: Schildercursus kinderen in Deventer.

We beginnen altijd met het sleutelwoord in de titel. Daarmee geven we deze woorden extra gewicht. Schilderen in Deventer voor kinderen is een mindere titel. Dit is omdat het met schilderen begint en dat is te algemeen. Je wilt immers schildercursussen verkopen en in dit geval voor kinderen. Door Schildercursus kinderen in Deventer als titel te gebruiken leg je het gewicht op Schildercursus kinderen. Hiermee zeg je alles en iedereen zal dit ook begrijpen. Onder de titel komt de intro tekst. Ook hierbij is het verstandig om te beginnen met het sleutelwoord. (Extra gewicht)

—————

<h1>Schildercursus kinderen in Deventer

Schildercursus voor kinderen wordt gegeven op onze locatie in het centrum van Deventer. Onze Schilderscursus kinderen is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In ons …

<h2> Schildercursus kinderen materialen

Materialen die we gebruiken voor de Schildercursus kinderen zijn inbegrepen en …

<h2> Schildercursus kinderen aanmelden

Aanmelden voor de Schildercursus kinderen kunt u doen …

—————-

Uiteindelijk moet de totale tekst ongeveer 300 woorden zijn. Aan dit voorbeeld kunt u zien dat we met kopjes met de sleutelwoorden beginnen. Hiermee maken we de tekst sterker voor de zoekmachines.

De Meta elementen

De meta elementen zullen er zo uitzien voor deze pagina. In de omschrijving staat ook de actie die we willen meegeven, zodat er sneller op geklikt wordt. Voor de meta titel wordt een lengte aangeraden van 50-66 karakters en voor de omschrijving 50-160 karakters.

Meta title: Schildercursus kinderen in Deventer | Atelier vlinder

Meta description: Schildercursus kinderen in Deventer wordt op woensdagmiddag gegeven aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Een proefles is gratis en vrijblijvend.

Permalinks

De permalink is het adres van de website (domeinnaam) aangevuld met de pagina. In ons voorbeeld zou hij er zo uitzien: https://www.ateliervlinder.nl/schildercursus-kinderen. Het sleutelwoord komt dus terug in de permalink. Als laatste moet de website nog aangemeld worden bij de zoekmachines. Google op aanmelden website Google. Vergeet niet ook je website aan te melden bij de zoekmachine Bing van Microsoft.

Linkbuilding

Linkbuilding is niets anders dan links op andere websites die linken naar je pagina. Dit vergroot de vindbaarheid. Hoe bekender de website is die linkt naar jouw website, hoe meer resultaat. In geval van onze schildercursussen voor kinderen is het verstandig om een persbericht te sturen naar de lokale media als de cursussen weer beginnen. Dit zal zeker invloed hebben, maar maak het de lokale media wel gemakkelijk door een kant en klaar artikel te sturen met een afbeelding die ze kunnen gebruiken. Zorg dat de afbeelding rechtenvrij is, dat de tekst uniek is en voldoet aan de bovenstaande voorwaarden.

Download basis word document

Om het nog gemakkelijker te maken, kunt u ons basis word document gebruiken. Is het allemaal teveel werk, dan kunt u overwegen om het aan ons uit te besteden of een cursus te volgen. Wij helpen u graag verder om uw internetverhaal tot een succes te maken.

]]>
De invloed van snelle en veilige webhosting op SEO https://ijsselstudio.nl/seo/de-invloed-van-snelle-en-veilige-webhosting-op-seo/ Fri, 22 Jul 2022 13:31:14 +0000 https://2021.ijsselstudio.nl/?p=51535

Wilt u starten met uw eigen website of een e-mailadres met uw eigen domeinnaam? Dan is webhosting noodzakelijk. Webhosting is in feite het huren van webruimte op een server, waarop bestanden en data vanuit uw website worden opgeslagen. Deze server draait in een datacenter en staat dag en nacht in verbinding met het internet. Zo blijft uw website altijd beschikbaar voor uw bezoekers. De hosting heeft in veel gevallen invloed op de positie van uw website in de zoekresultaten van Google. In dit artikel leggen we u uit hoe dat werkt en waarom snelle en veilige webhosting belangrijk is.

Hosting en SEO

Iedere website of webshop verschilt qua vormgeving, grootte en technische eisen. Om die reden kunt u kiezen uit verschillende soorten pakketten voor de webhosting van uw website. Kies het pakket dat het beste bij uw wensen past. Naast deze verschillende pakketten zijn er ook hostingpartijen die hosting voor een heel laag bedrag aanbieden. Dat heet budgethosting. Om zo goedkoop mogelijke pakketten aan te kunnen bieden, willen budgethosters vaak zoveel mogelijk geld besparen. Dat kunt u bijvoorbeeld terugzien in de snelheid van uw website, doordat de hoster te veel websites op één server zet. Of in de kwaliteit van de service en hoe snel de hoster u helpt bij vragen of problemen met uw website of hosting. Al deze aspecten kunnen indirect invloed hebben op SEO

Snelheid van je website

Als het gaat om SEO, verwacht 40% van de Nederlandse ondernemers dat een hostingpartij snelle hosting levert. Dat blijkt uit een recent onderzoek van SIDN (SIDN, 2022). Websites die langzaam laden, bijvoorbeeld door langzame hosting, zijn niet gebruiksvriendelijk voor uw bezoekers. Dit geldt voor de laadtijd op alle devices, zoals desktops en smartphones. Hoe sneller uw website is, hoe langer bezoekers gemiddeld blijven hangen. Daardoor is de kans groter dat ze meerdere pagina’s bezoeken, als ze op uw website natuurlijk relevante content of het antwoord op hun vraag vinden. Uit onderzoek blijkt dat het verbeteren van uw laadtijd, kan zorgen voor een stijging van het percentage bezoekers dat overgaat tot een aankoop (Deloitte, 2020).

Naast de kwaliteit van uw hosting, heeft ook de locatie van uw server invloed op de snelheid van uw website. Dat komt doordat servers dicht bij de klant de bestanden sneller kunnen overdragen dan servers die kilometers ver weg zijn. Kies daarom bij voorkeur een server die dicht bij uw klanten staat, zodat uw website mogelijk sneller laadt. Zoekmachines nemen factoren zoals een snelle zoekervaring mee in het ranken van zoekresultaten. Een langzame website of webpagina verstoort een snelle zoekervaring, waardoor uw website lager scoort in de online zoekresultaten.

Uptime en downtime

Bij websites die langzaam laden, is de kans op downtime groter. Downtime is de tijd die uw website niet bereikbaar is voor bezoekers. Gevallen waarbij bezoekers een foutmelding ervaren op uw website, waardoor ze een taak niet kunnen uitvoeren, vallen hier ook onder. Uptime is het tegenovergestelde van downtime. Dit is de periode waarin de server waarop uw website wordt gehost, goed functioneert en uw website bereikbaar is voor bezoekers. Websites die regelmatig of zelfs meerdere keren per maand down zijn, verstoren de zoekervaring van uw bezoekers. Dit beoordeelt Google als negatief, waardoor uw website lager in de zoekresultaten komt. Kiest u voor een kwalitatieve hosting, dan worden problemen met uw server sneller opgelost. Dat komt doordat deze partijen bijvoorbeeld meerdere servers inzetten die elkaar aflossen, wanneer er een probleem optreedt. Zo verminderen ze risico’s en zorgen ze dat de uptime van uw website maximaal is.

]]>
Het belang van websitebeveiliging met SSL voor SEO https://ijsselstudio.nl/seo/het-belang-van-websitebeveiliging-met-ssl-voor-seo/ Fri, 22 Jul 2022 13:15:22 +0000 https://2021.ijsselstudio.nl/?p=51524 Steeds meer mensen doen aankopen online. Daarbij delen ze persoonlijke informatie en betaalgegevens. Om te zorgen dat deze gegevens niet in handen vallen van cybercriminelen, is het als ondernemer belangrijk om uw website te beveiligen met SSL. En op die manier de privacy en veiligheid van uw websitebezoekers te waarborgen. Sinds 2017 neemt Google Chrome de beveiliging van uw website mee als SEO-factor. Dat betekent dat Google de websites zonder een SSL-certificaat (ook wel bekend als een TLS-certificaat) beoordeelt als onveilig. In dit artikel leest u wat een SSL-certificaat inhoudt, hoe het werkt en welke invloed het heeft op uw positie in de online zoekresultaten.

SSL-certificaat

SSL, dat staat voor Secure Socket Layers, beveiligt de verbinding tussen twee computers. Om te zorgen voor zo’n beveiligde verbinding, is een SSL-certificaat nodig. Dit is in feite een encryptieprotocol dat data en gegevens versleuteld. Het certificaat bevat onder andere gegevens over de houder en uitgever van het certificaat, het domein, de geldigheidsduur en het land waarin het certificaat is uitgegeven. Door uw website met een SSL-certificaat te beveiligen, voorkomt u dat cybercriminelen de data en gegevens van uw bezoekers kunnen achterhalen en misbruiken. Het beveiligen van uw website is belangrijk voor iedere ondernemer en organisatie. Voor websites die persoonsgegevens verwerken is een SSL-certificaat zelfs wettelijk verplicht volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Uw bezoekers herkennen een beveiligde website aan het slotje in de adresbalk van de browser en de aanduiding ‘https’ voor de URL. Daarbij staat de afkorting https voor hyper text transfer protocol secure. Met een SSL-certificaat laat u zien dat u de veiligheid en privacy van uw bezoekers serieus neemt.

SSL en SEO

Sinds 2017 markeert Google Chrome websites zonder SSL-certificaat als onveilig. Een onveilige website herkent u aan de rode driehoek met het uitroepteken in de adresbalk van uw browser. Bezoekers zien dus direct of ze te maken hebben met een veilige of onveilige website. Door goed beveiligde websites hoger weer te geven in de zoekresultaten, stimuleert Google Chrome het beveiligen van websites en het beschermen van persoonsgegevens. Bent u eigenaar van een website, dan kunt u kiezen uit drie verschillende soorten SSL-certificaten:

  • Domeinvalidatie: dit type certificaat controleert enkel de domeinnaamhouder op basis van de Whois-gegevens van de domeinnaam. Dit SSL-certificaat is voornamelijk geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website zelf minder belangrijk is.
  • Organisatievalidatie: dit type certificaat controleert de gegevens van de domeinnaamhouder en de bedrijfsgegevens bij de Kamer van Koophandel. Websitebezoekers kunnen deze gegevens bekijken in het SSL-certificaat.
  • Uitgebreide validatie: dit type neemt alle bedrijfsgegevens van de domeinnaamhouder op na een uitgebreide controle bij de Kamer van Koophandel. Ook word je al eigenaar van de website gevalideerd als aanvrager van het certificaat. Bij dit uitgebreide SSL-certificaat, wordt naast het groene slotje ook duidelijk de bedrijfsnaam in de adresbalk getoont.

Het type certificaat dat je kiest, heeft geen invloed op je positie in Google. Wel is het belangrijk om het type certificaat te kiezen dat het beste bij je website past. Een SSL-certificaat is vaak onderdeel van een webhostingpakket. Heb je wel je hosting geregeld, maar beschik je nog niet over een SSL-certificaat? Dan kun je dit certificaat ook los aanschaffen en activeren.

]]>
Het belang van een sterke domeinnaam https://ijsselstudio.nl/domeinnaam/het-belang-van-een-sterke-domeinnaam/ Fri, 22 Jul 2022 13:02:24 +0000 https://2021.ijsselstudio.nl/?p=51521 Met meer dan 6,2 miljoen geregistreerde domeinnamen is het .nl-domein het vijfde grootste landendomein ter wereld (SIDN, 2022). Ook is .nl wereldwijd een van de veiligste en meest succesvolle domeinen. In Nederland is deze extensie veruit het meest populair. Uit recent onderzoek blijkt dat 76% van de internetgebruikers een online betaling het liefst doet via een .nl-website (SIDN/GfK, 2022). Doordat internetgebruikers in Nederland eerder klikken op een .nl-domeinnaam, neemt de gebruikersrelevantie ervan sneller toe dan domeinnamen met andere extensies. Daardoor heeft u als ondernemer met een .nl meer kans om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Naast de extensie heeft ook uw domeinnaam zelf invloed op SEO. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het registreren van je domeinnaam.

Een sterke domeinnaam en SEO

Uw domeinnaam vertegenwoordigt uw bedrijf of merk. Deze vormt de ingang naar uw website, waar bezoekers uw producten of diensten vinden. Een sterke domeinnaam speelt een belangrijke rol in het creëren van waarde voor uw merk. Uit een onderzoek van SIDN blijkt dat 67% van de ondernemers in Nederland vindt dat SEO belangrijk tot zeer belangrijk is voor de keuze van een domein- en merknaam (SIDN, 2022). Met een goed gekozen domeinnaam kunt u uiteindelijk de vindbaarheid van uw website verhogen. Het vormen en aanschaffen van de juiste domeinnaam is een van de eerste belangrijke onderdelen van uw SEO-plan. Aan de hand van onze praktische tips, ondersteunen we u bij het kiezen van uw ideale domeinnaam die geschikt is voor SEO.

Relevantie

Meer dan 6,2 miljoen .nl-domeinnamen zijn al geregistreerd. Dat maakt de zoektocht naar uw ideale domeinnaam lastig, maar niet onmogelijk. Tools als de SIDN domeinnaamsuggestietool helpen u om snel een relevante naam te vinden. Zoekwoorden kunnen u helpen bij uw keuze voor een relevante naam. Met zoekwoorden kunt u de kern van uw dienst of product en zelfs uw locatie uitlichten. Ook is het belangrijk om te kijken naar de lange termijn. Gebruikt u bijvoorbeeld ‘boekenwinkel’ in uw domeinnaam, maar gaat u in de toekomst ook andere producten verkopen, dan dekt deze naam niet meer de lading.

Lengte

Zoekmachines zoals Google kijken niet naar de lengte van uw domeinnaam. Een lange domeinnaam vormt dus geen probleem voor SEO, maar kan wel lastiger te onthouden zijn. Een zinsdeel met meerdere trefwoorden kan lang en tegelijkertijd duidelijk zijn. Het is prettig als uw bezoekers zien waar uw website over gaat, maar maak de domeinnaam niet té lang. Kies vooral een domeinnaam die bij uw onderneming of organisatie past en die uw doelgroep makkelijk kan uitspreken en onthouden.

Speciale tekens

U kunt speciale tekens en koppeltekens beter vermijden. De domeinnaam taartenvantoon.nl is beter dan taarten-van-toon.nl. Is die eerste niet vrij, dan kiest u bij voorkeur voor een alternatieve, vergelijkbare domeinnaam. De kans dat mensen uw domeinnaam niet intypen in de zoekbalk, is groter als u gebruik maakt van een of meerdere koppeltekens. Domeinnaamsuggestietools helpen u bij het vinden van uw ideale domeinnaam.

Concurrentie

Heeft u uw ideale domeinnaam in het vizier? Dan is het waardevol om te achterhalen of een soortgelijke domeinnaam al geregistreerd is. Als er een .nl bestaat met een minimaal verschil met uw domeinnaam, is de kans groot dat dit voor verwarring zorgt bij uw doelgroep. En is de ondernemer die deze domeinnaam in bezit heeft een potentiële concurrent? Dan wilt u natuurlijk niet dat uw bezoekers op de website van uw concurrent terechtkomen. Daarnaast kan dit de aanleiding vormen voor een juridisch geschil op basis van intellectueel eigendomsrecht.

]]>
Wat is SEO en hoe werkt het? https://ijsselstudio.nl/seo/wat-is-seo-en-hoe-werkt-het/ Fri, 22 Jul 2022 11:54:24 +0000 https://2021.ijsselstudio.nl/?p=51518 Internetgebruikers zoeken informatie steeds vaker via zoekmachines en ook aankopen doen we vaker online. Het internet telt in Nederland meer dan 1,9 miljoen websites. Wilt u dat de website van uw onderneming tussen al deze websites wordt gevonden, dan is aandacht besteden aan de organische vindbaarheid van uw website of webwinkel (SEO) belangrijker dan ooit. In dit artikel leggen we u uit hoe dit werkt en hoe u als starter een concreet SEO-plan voor uw onderneming maakt.

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Onder deze term vallen alle processen die de organische vindbaarheid van uw website in zoekmachines vergroten. Het gaat dan onder meer over het verbeteren van zaken als de structuur, de techniek en het design van uw website. Daarnaast speelt het schrijven van actuele, relevante en waardevolle content voor uw doelgroep een belangrijke rol bij SEO. Van de Nederlandse ondernemers die SEO inzet voor zijn onderneming, doet 80% dit voornamelijk zelf. En 75% van de ondernemers uit Nederland is tevreden of zelfs zeer tevreden over de vindbaarheid van zijn website (SIDN, 2022). Het verbeteren van uw website heeft als belangrijkste doel om de voor u relevante doelgroep zo snel en goed mogelijk te voorzien van de informatie die zij zoekt. Door uw pagina’s zo hoog mogelijk te laten terugkomen in de resultaten van een zoekmachine, kunt u ervoor zorgen dat uw doelgroep sneller op uw website terechtkomt. Daarbij is het belangrijk om te weten dat SEO een continu proces is. Daardoor ziet u vrijwel nooit al binnen enkele dagen resultaten. Wilt u op de lange termijn resultaten zien, blijf dan continu aandacht besteden aan SEO.

Zo werkt SEO

In Nederland gebruikt zo’n 93% van de internetgebruikers de Google-zoekmachine via Google.nl (Statcounter, 2022). Alternatieven voor deze zoekmachines zijn onder meer Microsoft Bing, Yahoo, DuckDuckGo en Ecosia. Internetgebruikers zoeken via zoekmachines naar het beste en meest passende antwoord op hun vraag. Volgens Google spelen meer dan 200 factoren een rol bij de positie van uw website in de organische zoekresultaten. Deze SEO-factoren zijn grofweg onder te verdelen in drie pijlers:

  1. De techniek van uw website, zoals de hosting, domeinnaam en websitestructuur.
  2. De content op uw website, zoals webteksten, afbeeldingen en video’s.
  3. De autoriteit van uw website, waaronder het aantal websites die naar uw website linken.

Andere voorbeelden van SEO-factoren zijn de laadtijd van een webpagina, het gebruik van titels en tussenkoppen en de kwaliteit van uw content. Zo biedt een website met een laadtijd van twee seconden of minder een fijne ervaring voor uw websitebezoekers. Daardoor waardeert Google uw website hoger dan websites die langzamer dan twee seconden laden. Het gebruik van subkoppen en het hanteren van een duidelijke webstructuur, zorgt ervoor dat Google uw content beter ‘begrijpt’. Als Google goed weet waar uw webpagina’s over gaan, vergroot u de kans dat Google uw webste toont, bezoekers u vinden en u meer potentiële klanten bereikt.

Een concreet SEO-plan

De mate waarin een individuele SEO-factor invloed heeft op de positie van uw website in online zoekresultaten verschilt per website. Daar komt bij dat het speelveld aan factoren en de invloed ervan op uw organische vindbaarheid voortdurend in beweging is. Deze veranderingen zorgen ervoor dat SEO een continu proces is. Een proces met steeds nieuwe kansen en uitdagingen. Voordat u aan de slag gaat met SEO, is het daarom belangrijk om eerst een concreet SEO-plan met realistische doelstellingen op te stellen. In dit plan formuleert u kleine stappen die u steeds dichter bij uw doelen brengen. Een helder plan bespaart u later in het proces tijd en zorgt ervoor dat u uw inspanningen afstemt op uw strategische keuzes.

Het SEO-plan bestaat grofweg uit een aantal fasen. De volgorde van de fasen in het SEO-plan is afhankelijk van de gekozen strategie en kan daardoor wijzigen:

  1. In de eerste fase doet u vooronderzoek en voert u een gedegen zoekwoordenonderzoek
  2. Heeft u nog geen domeinnaam geregistreerd voor uw website of webwinkel? Dan vormt dit de belangrijke tweede fase
  3. De derde fase is het regelen van snelle, veilige hosting van uw website en het beveiligen van uw website met een SSL-certificaat
  4. In de vierde fase neemt u de structuur en het design van uw website onder de loep. Ook het continu optimaliseren van uw webcontent en het inzetten van handige SEO-tools zijn onderdeel van uw SEO-plan.

IJsselStudio helpt u graag met deze stappen.

]]>
4 tips om te investeren in online promotie. https://ijsselstudio.nl/seo/4-tips-om-te-investeren-in-online-promotie/ Fri, 22 Jul 2022 11:26:00 +0000 https://2021.ijsselstudio.nl/?p=51514 Uit een eigen website kunt u als startende ondernemer of zzp’er veel halen. Zeker als u slim investeert in online promotie. Denk aan de inzet van social media kanalen of e-mailnieuwsbrieven, om meer betrokkenheid en bekendheid te creëren. Ook zoekmachineoptimalisatie (SEO) en adverteren in zoekmachines (SEA) kan veel opleveren. Brandende vragen zijn natuurlijk: hoeveel kost online promotie en wat levert het u concreet op? En wat werkt en wat juist niet? In dit artikel leest u wat de meest succesvolle zzp’ers doen aan promotie en geven we u vier tips om te investeren in online promotie.

Zoekmachine optimalisatie

Veel startende ondernemers en zzp’ers leggen hun focus op SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO gaat over het optimaliseren van een website om de vindbaarheid van de website in zoekmachines, zoals Google, te verbeteren. Actief bezig zijn met de optimalisatie van uw content en ervoor zorgen dat u relevante zoekwoorden gebruikt, zorgt er onder andere voor dat uw website stijgt in de organische Google-zoekresultaten. Zo komen meer relevante bezoekers op uw website terecht. Van de meest succesvolle zzp’ers in Nederland investeert bijna de helft (43%) in SEO en SEA, waarvan de meesten betaald (bron: SIDN/GfK 2020, n=1.282). Ondernemer Adri de Rijke van mijnsollicitatiebrief.nl begon na de lancering van zijn website direct met adverteren op Google. “Google levert mij veel leads op met relatief weinig inspanning”, geeft hij aan (bron: .nl in the spotlight 2021, SIDN).

Zichtbaar zijn en je bereik vergroten

De inzet van social media, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram wordt voor zzp’ers en ondernemers steeds belangrijker. Aan de ene kant omdat u via social media een hoger bereik creëert en de interactie met uw doelgroep vergroot. Aan de andere kant omdat de concurrentie ook te vinden is op social media, waardoor u eigenlijk niet meer kunt achterblijven. 69% van de succesvolle Nederlandse zzp’ers zet social media in als promotiemiddel (bron: SIDN/GfK 2020, n=1.282). Social media kanalen lenen zich goed om een boodschap of inspiratie te delen met een breed publiek of om in contact te komen met uw klanten. Welke kanalen voor uw onderneming relevant zijn, hangt af van uw doelgroep en waar deze zich bevindt.

Creëer creatieve content

Een manier om uw doelgroep te inspireren of hun aandacht te trekken, is het creëren van creatieve en vernieuwende content. Een bericht op Facebook of LinkedIn trekt nog beter de aandacht, wanneer u deze combineert met een kwalitatief goede en krachtige promotievideo. Wilt u nog een stap verder gaan en video’s regelmatig inzetten? Dan is zakelijk vloggen misschien iets voor u. Een vlog is puur, persoonlijk en laagdrempelig. Denk bijvoorbeeld aan vlogs waarin u de doelgroep een kijkje achter de schermen gunt of een vlog waarin u uw werkwijze uitlegt. Gaat u aan de slag met vlogs? Dan is het verstandig om een professional te vragen om advies en een goede camera te gebruiken. Zo creëert u kwalitatief goed beeldmateriaal, die u vervolgens gemakkelijk online deelt.

E-mailmarketing

Bij e-mailmarketing gebruikt u e-mails om uw diensten en/of producten te promoten. Het is een relatief makkelijke en goedkope manier om uw doelgroep te bereiken, relaties te onderhouden en producten of diensten onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het voordeel van e-mailmarketing, dat u de resultaten goed kunt meten en leert wat wel en niet werkt bij uw doelgroep. Tools als Mailchimp lenen zich goed om visueel aantrekkelijke nieuwsbrieven op te maken en te verzenden. In een nieuwsbrief linkt u gemakkelijk naar artikelen of pagina’s op uw website, waardoor u het verkeer naar uw website vergroot. Na de verzending van een nieuwsbrief, ziet u onder andere hoeveel mensen uw nieuwsbrief openden en op welke links ze hebben geklikt. 36% van de succesvolle zzp’ers in Nederland zetten e-mailnieuwsbrieven in om hun diensten of producten te promoten (bron: SIDN/GfK 2020, n=1.282).

]]>