Verdienen met je .nl-domeinnaam

In Nederland heeft bijna iedere zzp’er een eigen website of webshop. Met een website en eigen domeinnaam kun je veel succes boeken. Het is zonde om de kansen die dit biedt links te laten liggen, want een website kan jouw succes en opbrengsten vergroten. Maar hoe werkt dat dan en op welke termijn zie je resultaat? In dit artikel leggen we je uit wat zzp’ers in Nederland gemiddeld verdienen met hun website, in welke branche de meest succesvolle zzp’ers zich bevinden en geven we je tips om meer te verdienen met je .nl.

Succesvolle zzp’ers investeren in hun website

Succesvolle zzp’ers verdienen flinke bedragen met hun website, zo blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van SIDN. De best presterende 10% verdient gemiddeld € 30.000 per jaar via zijn website. Deze succesvolle zzp’ers investeren in een professioneel design van hun website, omdat ze hun website zien als hun visitekaartje. Ook doen ze wekelijks updates om de veiligheid van hun website te waarborgen. De gemiddelde zzp’er verdient ruim €5.000 per jaar met zijn website. Het verschil zit hem in de investering in de website en in online promotie. Zo investeren succesvolle zzp’ers ruim twee keer zo veel in online promotie dan de gemiddelde zzp’er, namelijk € 874 tegenover € 400. Dat geldt ook voor de investering in hun website, bijvoorbeeld in het onderhoud of het webdesign (bron: SIDN/GfK 2021, n=1.282). Die investering verdienen ze echter ruimschoots terug door extra omzet. Vooral doordat het gemiddelde bedrag dat een via de website binnengekomen klant bij hen besteedt, toeneemt.

Online succesvolle branches en beroepen

Tijd en geld investeren in je website blijkt wel degelijk resultaten op te leveren. Maar geldt dit ook voor de branche waarin jij werkzaam bent? Dat is lastig te zeggen. Wel kunnen we je een beeld geven van de branches waarin zzp’ers de meeste omzet behalen met hun website. Voor de financiële sector levert een website de meeste omzet op, namelijk gemiddeld €10.000 per jaar en meer dan € 50.000 per jaar voor de best presterende professionals. Maar ook voor veel andere sectoren, zoals de ICT-, landbouw- en particuliere sector levert een website relatief veel op. Binnen iedere sector zijn er wel specifieke beroepen die online veel succes boeken. Denk aan een financieel adviseur, blogger, influencer of freelance product owner.

Verhoog je omzet met deze tips

Om je te helpen bij het (meer) verdienen met je .nl-doimeinnaam, geven we je een aantal eenvoudige tips. Zorg er ten eerste voor dat de content op je website altijd relevant en up-to-date is. Relevante content draagt namelijk bij aan een betere vindbaarheid van je website in zoekmachines als Google. Plaats bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een blog of artikel met content die relevant is voor je bedrijf. Dat kan onbetaald of tegen een (kleine) investering. Met name zoekmachineoptimalisatie (SEO) is populair bij online succesvolle zzp’ers. Je behaalt relatief veel resultaat met slechts een kleine investering. Ook zijn resultaten uit een SEO-campagne makkelijk te meten en haal je door middel van SEO bruikbare data op van je bezoekers. Daarnaast is het verstandig om online promotie in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld social media kanalen, zoals Facebook of LinkedIn, inzetten om je bereik te vergroten. Deze kanalen zet je gemakkelijk gratis in, maar met een betaalde advertentie bereik je meer mensen in minder tijd en de investering is minder hoog dan je denkt. Vaak minder dan € 1.000 per jaar.

Begin nu een eigen website op je geregistreerde .nl-domeinnaam via IJsselstudio

Chat openen
1
IJsselChat
Hallo,

Waarmee kan ik je helpen?

Edwin