Domeinaamregistratie

Vind jouw ideale .nl

Domeinnaamregistratie

Registreer eenvoudig je domeinnaam

Als ervaren of startende ondernemer is uw bedrijfs- of handelsnaam belangrijk voor u. Vaak heeft het u de nodige tijd gekost, om tot uw ideale bedrijfs- en domeinnaam te komen. De stap die daarop volgt is een eigen website gekoppeld aan uw domeinnaam. Met een goede domeinnaam zorgt u dat u online vindbaar bent. Sterker nog: uw website is vaak de plek waar uw klanten voor het eerst met u kennismaken. Om te zorgen voor herkenbaarheid en continuïteit, gebruikt u bij voorkeur uw bedrijfsnaam als domeinnaam voor uw website. Daarom kan het behoorlijk vervelend zijn als uw domeinnaam al door iemand anders is geregistreerd. Wat doet u als iemand anders deze in bezit heeft? En welke mogelijkheden zijn er om toch uw ideale domeinnaam te registreren? Controleer via deze handige domeinnaamchecker of jouw gewenste domeinnaam nog vrij is.

Bij voorkeur een .nl

Ondernemers of bedrijven die voornamelijk in Nederland zaken doen, gebruiken bij voorkeur een .nl-domeinnaam. De Nederlandse internetgebruiker associeert .nl met zakendoen en ondernemen.

Zo blijkt dat internetgebruikers voor nieuws, informatie en (grote) aankopen vrijwel altijd kiezen voor een domeinnaam met een .nl-extensie. Ook kiest 83% bij het doen van een aankoop het liefst voor een webshop die eindigt op .nl

Bij voorkeur kiest u dus voor een .nl-domeinnaam, ook wanneer uw eerste voorkeur al is vergeven. 

Dan kunt u alvast de .com-versie van uw domeinnaam registreren, om te voorkomen dat iemand anders deze claimt.Daarnaast kunt u meer dan één domeinnaam registreren. Heeft u de ambitie om in de toekomst internationaal zaken te doen?

Registreer je domeinnaam vóór de KVK-inschrijving

Eerst uw handelsnaam inschrijven bij de Kamer van Koophandel en vervolgens uw domeinnaam registreren lijkt een logische stap. Toch kun u deze volgorde beter omdraaien. Wanneer uw onderneming en handelsnaam inschrijft en daarna pas de domeinnaam registreert, loop u altijd kans dat iemand anders de naam al heeft geclaimd. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zorg daarom dat uw domeinnaam registreert vóór de inschrijving bij de KVK, zodat u zeker weet dat deze nog beschikbaar is.

Chat openen
1
IJsselChat
Hallo,

Waarmee kan ik je helpen?

Edwin