Facebook & Instagram: post, reels en story

Facebook is een sociaal netwerkplatform waar gebruikers verbinding kunnen maken met vrienden en familie, updates, foto’s en video’s kunnen delen en groepen en gemeenschappen kunnen joinen. Instagram is een foto- en videodeelplatform dat ook eigendom is van Facebook. Gebruikers kunnen hier foto’s en video’s delen en ook filters en ondertiteling toevoegen aan hun content.

Op beide platforms kunnen gebruikers content plaatsen op hun persoonlijke profiel, die zichtbaar zijn voor hun vrienden en volgers. Dit kan in de vorm van een tekstpost, een foto of een video zijn.

Een ” story” is een functie op zowel Facebook als Instagram waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen die na 24 uur verdwijnen. Deze functie is bedoeld voor het delen van meer spontane en persoonlijke content, in tegenstelling tot de meer gepolijste posts die gebruikers kunnen delen op hun permanente profiel.

“Reels” is een functie op Instagram waarmee gebruikers korte, bewerkte video’s kunnen maken met muziek. Deze video’s kunnen tot 60 seconden lang zijn en kunnen bewerkt worden met verschillende effecten en filters.

“Post” is een algemene term die verwijst naar elke content die een gebruiker deelt op hun profiel, inclusief tekst posts, foto’s en video’s.

Chat openen
1
IJsselChat
Hallo,

Waarmee kan ik je helpen?

Edwin